onsdag 19. august 2009

Fra Bluff til Flagstaff, AZ

16.08.09
Frokost på Lodgen før vi tok vei nr. 163 syd-vest, passerte fjellformasjonen Mexican Hat.
Slettelandskap/ørken med noen få trær her og der. Så forandret landskapet seg totalt. rød sand, røde fjell i utrolig flotte formasjoner. Vi reiste inn i Monument Valley - via den lange, berømte veistrekningen som er benyttet på alle brosjyrer. Her var vi endelig i dette unike landskapet. Spisse formasjoner i røde fjell som stakk opp fra sletten. Vi reiste inn til Monument Valley Visitorsenter. Herfra hadde vi en unik utsikt. Her skulle vi vært i solnedgangen, men hotellet - som ikke er helt ferdig - har priser som vi ikke engang vil nevne..... Vi hadde det triveligere på vår Lodge. Derfra fulgte vi vei 163 hvor vi passerte Kayenta og Tuba City, byer man ikke behøver å besøke så lenge pga utseende. Heller ikke nice indians - Navajo indianere. Smilet lå godt gjemt til "white women and men".
Noen steder i indianreservatet var det pent og ryddig, flotte hester, pene hus og biler. Andre steder fløt søppel og husene var falleferdige.
Ørken helt til innkjørselen til Flagstaff, her begynte oppstigning med trær og busker i landskapet. 6975 fot - 2300 moh.
Det var tydeligvis brann i området, kraftig tett røyk lå over byen. Da vi spurte hva det var ble vi fortalt at det var arrangert kontrollert skogbrann som ikke alltid var så kontrollert.
Vi sjekket inn på Flagstaff Lodge Grand Canyon. Bra sted med restaurant, svømmebasseeng og bar. Tok en øl i den spesielle baren der, noen ymtet ønske om en kald øl og vi andre er så lette å lede.....
San Francisco drinken måtte vi lære dem å lage.
Noen av oss spiste på Skippers Cove, et litt bortgjemt sted hvor vertskapet lurte på hvordan vi hadde funnet fram dit. Nydelig mat og flotte duker! Har fått internettadresse for bestilling.
Eieren var Harley kjører og fortalte om diverste velt i garasjen sin, artig dame.
Tilbake til baren på Lodgen hadde klientellet forandret seg en del. En fyr var helkonsentrert med øvelser som for oss antydet at han skulle sloss. Men vi oppdaget senere at han var en mester i biljard.
En annen hadde fakter som var mistenkelig feminine. En av våre egen oppfattet ikke dette selv om fyren klengte seg på i baren. Vi andre forsøkte å hinte, men vår egen var så uskyldig og godtroende.
Vi brøt tidlig opp og tok med oss den utsatt av våre. Som dere forstår - vi tar vare på hverandre.
God natts søvn i våre store herlige senger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar